Curemonte Legal Perspectives B.V. is een juridisch advieskantoor opgericht in 2012 door mr. Paul Elion. Sindsdien ondersteunt Elion zijn cliënten als General Counsel en Director Legal & Compliance met betrekking tot een breed scala van lastige juridische problemen. Daarbij heeft Elion de verantwoordelijkheid voor aansturing van de Europese juridische organisatie van cliënten in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Als verantwoordelijk leidinggevende van de afdeling juridische zaken is Elion een doelgericht en daadkrachtig team captain, executive adviseur en lid van het senior manament team van zijn cliënten.

Elion begon zijn juridische carriëre in 1987 in Rotterdam als advocaat vennootschaps- en ondernemingsrecht bij het advocatenkantoor Loeff & van der Ploeg (één van de voorgangers van het huidige advocatenkantoor Loyens Loeff). In 1989 vertrok hij voor Loeff & Van der Ploeg naar kantoor New York, waar hij hoofdzakelijk werkzaam was op het gebied van het Nederlandse vennootschaps- en ondernemingsrecht, internationale transacties en juridische geschillen tussen Amerikaanse en Nederlandse partijen. Bovendien procedeerde hij regelmatig op de Nederlandse Antillen. In 1992 keerde Elion terug naar kantoor Rotterdam waar hij zich verder specialiseerde op het gebied van ondernemingsrecht en vennootschapsrecht.

Eind 1994 werd Elion Counsel Transactions voor GE Plastics Europa in Nederland. Hierna volgende een aantal andere senior legal functies bij verschillende General Electric bedrijven in Brussel, Wales en Londen. In 2000 volgde Elion’s aanstelling als General Counsel voor de equipment services en leasing divisie van GE Capital in Europa. Elion diende vervolgens als General Counsel en lead lawyer bij diverse GE Capital divisies in Europa. Zijn taken en verantwoordelijkheden omvatten onder meer:

– Aansturing van de legal en compliance teams

– Eindverantwoordelijkheid voor de afdeling juridische zaken

– Alle voorkomende in-house juridische werkzaamheden

– Opstellen en uitonderhandelen van grote internationale asset-based finance en restructuring  deals terzake corporate jets, bedrijfsauto’s, healthcare equipment, spoorwagons, trucks en trailers

– Bewaking en optimalisering van de Corporate Governance

– Leasing en fleet management solutions

– Toezichtrechtelijke vraagstukken

– Aansturen van de externe juristen en advocaten

– Compliance

– Risico beheersing en het oplossen van geschillen

Elion’s ervaring bij GE en GE Capital ziet op een breed ondernemingsrechtelijke en commercieel terrein, variërend van internationale financieringstransacties, grote specialty chemicals procurement contracten, internationale joint ventures, tot grensoverschrijdende M&A deals, waarbij Elion telkens een belangrijk lid van het transactieteam was. Elion is ook geruime tijd de juridische adviseur van GE geweest terzake een strategische alliantie in Nederland. Bovendien is Elion jarenlang de compliance officer van het GE pensioenfonds in Nederland geweest. Elion was ook de Nederlandse board member van een internationale joint venture en van een aantal GE bedrijven.Schermafbeelding 2015-06-01 om 08.42.05

Als General Counsel / Director Legal & Compliance van één van de eerste Nederlandse “bad banks” ondersteunde Elion de raad van bestuur van 2012 – 2014 met betrekking tot een groot aantal juridische dossiers en compliance kwesties. Onderwerpen die hierbij aan bod kwamen behelsden onder meer de gevolgen van de nationalisatie van de groep, opzet en inrichting van de afbouworganisatie voor de vastgoed en vastgoedleningen portefeuille, de juridische verzelfstandiging van de afbouworganisatie, toezichtrechtelijke vraagstukken, een Euro 5 miljard herfinancieringsprogramma, het herstructureren van moeilijke project financieringen, en het managen van de grote litigation dossiers. Elion adviseerde de raad van bestuur en was nauw betrokken bij een aantal integriteitsonderzoeken. Daarnaast was hij secretaris van de raad van bestuur en raad van commissarissen van de afbouworganisatie.

Als General Counsel Europe adviseert Elion een grote internationale fleet management onderneming. Elion ondersteunt het senior management in Europa en het Amerikaanse hoofdkwartier met betrekking tot de juridische en compliance dossiers betreffende de dagelijkse bedrijfsvoering in Europa, toezichtrechtelijke kwesties, nieuwe product introducties, bedrijfsintegratie kwesties, en vennootschapsrechtelijke zaken. Elion is ook nauw aangehaakt bij de commerciële teams terzake het opstellen en uitonderhandelen van contracten.

Elion spreekt en schrijft vloeiend Engels, Duits and Nederlands, en beheerst het Frans goed. Elion is afgestudeerd Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden, en heeft een Juris Doctor (JD) degree behaald aan Baylor University School of Law in Waco, Texas. Elion is lid van de Nederlandse Juristen Vereniging en de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs.